Werkplaats Terwolde Renault en Dacia montage autobanden

Onderhoudsvideo's

Terwolde doet er alles aan om uw auto zo goed mogelijk te onderhouden, zodat u veilig en zonder zorgen kunt auto rijden. Maar wat houdt dat precies in? Wat is het belang van goed onderhoud aan belangrijke onderdelen van uw auto? In onderstaande video's vertellen we u hier meer over.

Onderhoud distributieriem: waar moet u op letten?

De distributie-en multiriem zijn essentiële onderdelen in uw auto, die ervoor zorgen dat verschillende onderdelen van de motor juist op elkaar staan afgesteld, zoals de krukas, nokkenas en de waterpomp. Sommige modellen hebben in plaats van een distributieriem een distributieketting. Simpel gezegd brengen de distributie riem en de multiriem of de distributieketting beweging over tussen de verschillende onderdelen van de motor, zodat deze in harmonie kunnen samenwerken. Een erg belangrijk onderdeel dus, wat ongezien zijn werk doet en dus regelmatig uit het oog verloren wordt. Een piepend geluid onder de motorkap kan duiden op een versleten distributie- of multiriem.

Het piepende geluid is een voorteken dat de riemen uitgedroogd en versleten zijn. Als dit niet gauw aangepakt wordt kunnen de riemen breken, met mogelijke motorschade tot gevolg. Renault adviseert om om de 6 jaar of bij een kilometerstand van 150.000 kilometer de distributie- en/of multiriem te vervangen.

Bent u benieuwd naar de kosten voor het vervangen distributie riem of multiriem? U kunt de prijzen voor uw Renault online checken in de onderhoudscalculator.

Onderhoud autobanden: waar moet u op letten?

De banden zijn een essentieel onderdeel van uw auto. Maar de banden controleren, doe u dat wel regelmatig? Uw banden onderhouden kan heel wat winst opleveren. Autobanden zorgen voor een goede wegligging en spelen een grote rol bij het versnellen, bij de besturing en tijdens het remmen. Bandenspanning controleren is belangrijk omdat banden die te zacht of te hard staan beide negatieve effecten kunnen hebben. Pompt u ze te zacht op? Dan verbruikt u meer benzine en heeft u meer kans op een klapband. Pompt u ze te hard op dan slijten de banden sneller en gaat het rijcomfort achteruit. Wacht dus niet tot het lampje banden gaat branden. Check regelmatig de spanning en het profiel, zodat u veilig en comfortabel kunt blijven rijden.

En wat met de wisselende seizoenen? Door wisselende temperaturen zet de lucht in uw banden uit of krimpt deze. Dat kan het rijgedrag beïnvloeden. Winterbanden of zomerbanden zijn hiertegen bestand: deze zijn gemaakt van een specifiek soort rubber en hebben een profiel dat beter werkt op respectievelijk ijskoude sneeuw of heet asfalt. Door winter- en zomerbanden af te wisselen heeft u dus meer controle over hoe de auto zich gedraagt bij hogere en lagere temperaturen. Bij temperaturen onder de 7 graden raadt Renault het gebruik van winterbanden aan. Rijdt u weinig kilometers? Dan kunnen All Season banden een optie zijn. Vraag Terwolde om advies.

Wilt u de bandenspanning laten controleren maar weet u niet wat het kost? Dit is inbegrepen bij de Zomer-en Wintercheck. Die zijn gratis als ju lid bent van My Renault+. Lid worden kan hier: https://my.renault.nl.​

Onderhoud accu: waar moet u op letten?

Denkt u weleens na over de accu van uw auto? Of alleen als hij leeg is en u de startkabels moet pakken? Dat laatste komt vaker voor dan u zou denken! Met een lege auto accu krijgt u bijvoorbeeld te maken als u per ongeluk de lichten laat branden als u uw auto parkeert. Of wanneer het portier niet helemaal gesloten is, zodat de binnenverlichting blijft branden. Helemaal snel gaat het wanneer u in de winter na het afzetten van de motor het contact aan laat staan.

En als u in die situatie zit dan weet u dat de accu veel meer doet: van het starten tot aan de stroomvoorziening van alle elektronische opties, de accu staat altijd centraal in uw Renault. Als u er niet goed voor zorgt kan een accu vervangen veel geld kosten. Gelukkig gaat een originele Renault accu gemiddeld 5 jaar mee. Deze accu’s voldoen aan strenge eisen, en hebben minstens 129 tests succesvol doorstaan. Deze originele accu’s zijn bovendien speciaal ontwikkeld voor de functionaliteit 'start & stop'. Dat is de functie die ervoor zorgt dat je motor uit gaat als u bijvoorbeeld voor een rood licht staat. Dat betekent ook dat u veel vaker moet starten en dat er een hogere druk op de accu komt.

Bovendien krijgt u van ons een garantie van 3 jaar op alle Renault accu’s. Is uw Renault ouder dan 5 jaar? Dan kunt u gebruikmaken van Renault Advantage, een voordelig alternatief voor nieuwe onderdelen.

Onderhoud airco: waar moet u op letten?

Airco: lekker fris in de zomer en lekker warm in de winter! Met ons aircosysteem heeft u in uw Renault altijd de ideale temperatuur, wat voor weer je onderweg ook tegenkomt.

Maar een goede airconditioning doet nog veel meer. Een aircosysteem met interieurfilter voorkomt bijvoorbeeld dat schadelijke stoffen van buitenaf in het interieur kunnen komen. Heeft u last van allergieën? Ons anti-allergie interieurfilter biedt net dat beetje extra bescherming. Daarnaast zorgt de airconditioning voor een optimale werking van de verwarming, wat bijvoorbeeld ook handig is voor ontwaseming van de ruiten. En het allerbelangrijkste: door de koeling en ventilatie van het interieur bent u gegarandeerd van een aangename omgeving.

Om de werking van de airco optimaal te houden, raden we aan om de airco elk jaar te laten controleren tijdens de Airco Servicebeurt. De airco reinigen is lastig zelf te doen, dus we helpen u hier graag bij. Dan kijken we meteen of het interieurfilter aan vervanging toe is, en kunnen we het aircosysteem bijvullen als dat nodig blijkt. Wat zijn de kosten voor het onderhoud van uw airco? Dat wilt u natuurlijk wel weten voor u een airco servicebeurt plant. U kunt de prijzen voor uw Renault online checken in de onderhoudscalculator.