Elektrisch rijden met de Renault ZOE is de slimste, meest zakelijke keus. De nieuwe Renault ZOE heeft nu een actieradius van 395 kilometer (NEDC) en neemt voor de zakelijke veelrijder een belangrijke drempel weg om nu écht te kiezen voor een 100% elektrische auto. Tevens werken veel bedrijven aan de verduurzaming van hun wagenpark en zullen dus de samenstelling van hun wagenpark sterk herzien. Geniet van het rijplezier, comfort en stilte. U rijdt de Renault ZOE al vanaf € 33.590,-.

Fiscale voordelen van elektrisch rijden

Nu elektrische voertuigen steeds verder rijden én sneller opladen, opent daar zich een heel nieuwe en aantrekkelijke mobiele wereld. Tel daar de vele (snel)laadpalen bij op die in Nederland en Europa als paddenstoelen uit de grond schieten en voilà: de overstap naar een zakelijke, schone, elektrische auto is logischer dan ooit. Kiest u bijvoorbeeld nog dit jaar voor de Renault ZOE, dan rijdt u de komende 5 jaar nog met slechts 4% bijtelling.

De Renault ZOE leasen: hoe zit het met de bijtelling?

Uiteindelijk gaat het er bij bedrijven om wat er onderaan de streep overblijft. Om daar beter inzicht in te krijgen, heeft Renault een handige bijtellingsvoordeeltool gecreëerd, zodat precies te zien is wat de Renault ZOE kost en oplevert. Je kunt hierbij één van de Renault ZOE uitvoeringen vergelijken met andere merken en modellen om te zien hoeveel bijtelling je bespaart. En om nog meer aan de zakelijke behoeftes te voldoen, is het vanaf nu mogelijk om in plaats van de batterij te huren, ook de ZOE inclusief de batterij te kopen dan wel te leasen. Nóg een pluspuntje erbij dus!

U kunt de Renault ZOE private leasen vanaf € 449,- per maand. Renault heeft op het moment een actie met een standaard laadpunt. Kijk hier voor de details van de Renault ZOE lease opties en de laadpunt actie.

De ZOE opladen op het werk

Ook op kantoor wordt laden op hogere vermogens steeds vaker mogelijk. Dat betekent dat in veel gevallen thuis laden niet meer noodzakelijk is. Want dankzij het AC-laadsysteem is het nu thuis of op kantoor mogelijk om de batterij van de Renault ZOE in slechts 1 tot 2 uur op te laden (22kWh).

Profiteer van belastingvoordeel

Elektrisch rijden levert ook belastingvoordeel op. Wanneer u een auto uit de Renault Z.E.-serie koopt, profiteert u van een aantal belastingvrijstellingen. Dat kan wellicht helpen bij uw aankoopbeslissing.

Bijtelling Renault ZOE

Volledig elektrische auto’s vallen in 2019 nog in het 4% bijtellingstarief. Zoals de naam al aangeeft, stoten de nulemissie-auto's (Z.E. = Zero Emission) van Renault geen CO2 uit. Ze zijn volledig elektrisch en 100% schoon, wat inhoudt dat u slechts 4% bijtelling betaalt over de cataloguswaarde van de auto. In 2020 verdubbelt de fiscale bijtelling voor privé-gebruik naar 8 procent en geldt deze bijtelling tot cataloguswaarde van € 45.000,- daarboven is het percentage van de bijtelling 22 procent.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

De MIA is een extra aftrekpost die u van de winst aftrekt en van toepassing is indien een investering voorkomt op de zogenaamde milieulijst die de RVO (voorheen Agentschap NL) jaarlijks publiceert. Oplaadpunten staan eveneens op de milieulijst. Voorwaarde is wel dat de laadpaal op eigen terrein staat en voor de eigen voertuigen bestemd is. Voor meer informatie verwijst Renault u door naar de RVO.

BPM en Motorrijtuigenbelasting (MRB)

Hebt u een personenauto met een CO2-uitstoot van 0 gram per kilometer, dan betaalt u geen BPM en MRB. Voor meer informatie verwijst Renault u door naar de webpagina’s op het gebied van BPM en de MRB van de Belastingdienst.

Steeds meer (snel)laadpalen langs de snelweg

Stilstaan met een lege accu is er met de verdere ‘elektrificatie van ons wegennet’ niet meer bij. De actieradius van elektrische auto’s wordt groter en groter én er komen steeds meer laadpalen bij die op hoog vermogen kunnen laden. De zogeheten snelladers. De Q90 Quickcharge van de Renault ZOE speelt hier goed op in. De ZOE is speciaal ontwikkeld voor de zakelijke rijder die vaak grotere afstanden rijdt en snel tussentijds op moet kunnen laden. Alvast weten hoe jij je volgende zakelijke rit slim, zeker en eenvoudig plant? Bekijk dan hier waar je precies de (snel)laadpalen kunt vinden voor een tussentijdse boost.

Prijzen Renault ZOE met batterijhuur

Renault biedt de mogelijkheid om de ZOE aan te schaffen en de batterij te huren. Hiermee is de aanschafprijs van de renault ZOE lager en geeft je maximale gemoedsrust:

  • Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt: het tarief van de batterijhuur is afgestemd op je persoonlijke behoeften
  • Je bent altijd verzekerd van een goed werkende batterij: bij minder dan 75% capaciteit wordt deze gerepareerd of vervangen
  • Zorgeloos rijden: gratis volledige Renault Route service en Renault biedt je een mobiliteitsoplossing als de auto niet meer kan rijden
  • Bij verkoop kan het batterijhuurcontract eenvoudig en zonder kosten worden overgedragen aan een andere partij

De consumentenadviesprijs van de Renault ZOE met batterijhuur is € 22.180,-

Prijs Renault ZOE met batterijkoop

Naast batterijhuur kun je ook kiezen voor batterijkoop.

  • Je betaalt de aanschafprijs van de auto inclusief de batterij, zonder maandelijkse verplichtingen voor de batterijhuur
  • Je bent niet gebonden aan een maximaal aantal kilometers in een batterijhuur contract
  • Garantieduur batterij: 8 jaar of 160.000 km (hetgeen het eerst wordt bereikt. Dit is inclusief de prestatie van de batterij van minimaal 66% van de originele capaciteit)

De consumentenadviesprijs van de Renault ZOE met batterijkoop is € 30.080,-

De voordelen van het huren van een batterij

Als je gebruikmaakt van de batterijhuurservice profiteer je van een goed presterende Renault ZOE met nieuwe Z.E. 40 batterij (41 kWh-batterij) , is de aankoopprijs lager en wordt je dagelijkse leven eenvoudiger. De maandelijkse kosten voor deze huurservice worden aan de hand van de volgende prijslijst berekend. Kijk hier voor meer informatie over het opladen en huren van de batterij. Maandelijkse huurprijs van de batterij is inclusief Renault Route Service en inclusief BTW maar exclusief batterij verzekering van € 9,35 per maand. Bekijk de prijslijst van de Renault ZOE voor meer informatie m.b.t. de details van de batterijhuur.

Fiscale waarde Renault ZOE 4.0

Voor alle modellen uit het Renault Z.E. gamma kan gekozen worden voor een batterijhuur of batterijkoop. Dankzij de batterijhuur is de eigenaar altijd verzekerd van een goed functionerende (tot 75% capaciteit) batterij zonder risico’s. Dit geeft niet alleen zekerheid bij het gebruik van het voertuig, maar ook bij bijvoorbeeld verkoop. Het is door de Belastingdienst verplicht om in de totale fiscale waarde ook een waarde op te nemen voor de batterij. Deze waarde is bepaald op basis van de batterijhuur bij een overeengekomen termijn en kilometrage. Over deze fiscale waarde van de Renault ZOE zal ook de bijtelling vastgesteld worden. De aanschafprijs zal conform de consumentenprijzen zijn zoals vermeld in de prijslijst van de Renault ZOE. Op het kenteken zal de totale fiscale waarde zichtbaar zijn. De fiscale waarde van de batterij voor de Renault ZOE is: € 7.900,00.

Robert Blaauw

  • Accountmanager groot zakelijk Groningen en Drenthe

Robert Blaauw

Mobiele telefoon: 
06-55838708

Andy de Nijs

  • Accountmanager klein zakelijk Drenthe

Andy de Nijs

Mobiele telefoon: 
06-51584374

Hessel Loerts

  • Accountmanager klein zakelijk Groningen

Hessel Loerts

Mobiele telefoon: 
06-23241442