Renault Zoe bij Terwolde Renault
Robert Blaauw Accountmanager
Martijn Veen Accountmanager
Gert Benjamins Accountmanager

Zakelijk rijden met de Renault ZOE

Elektrisch rijden met de Renault ZOE is de slimste, meest zakelijke keus. De nieuwe Renault ZOE heeft nu een actieradius van 395 kilometer (WLTP) en neemt voor de zakelijke veelrijder een belangrijke drempel weg om nu écht te kiezen voor een 100% elektrische auto. Tevens werken veel bedrijven aan de verduurzaming van hun wagenpark en zullen dus de samenstelling van hun wagenpark sterk herzien. Geniet van het rijplezier, comfort en stilte.


Fiscale voordelen van elektrisch rijden

Nu elektrische voertuigen steeds verder rijden én sneller opladen, opent daar zich een heel nieuwe en aantrekkelijke mobiele wereld. Tel daar de vele (snel)laadpalen bij op die in Nederland en Europa als paddenstoelen uit de grond schieten en voilà: de overstap naar een zakelijke, schone, elektrische auto is logischer dan ooit.


De Renault ZOE leasen: hoe zit het met de bijtelling?

Uiteindelijk gaat het er bij bedrijven om wat er onderaan de streep overblijft. Om daar beter inzicht in te krijgen, heeft Renault een handige bijtellingstool gemaakt, zodat precies te zien is wat de Renault ZOE kost en oplevert. U kunt hierbij één van de Renault ZOE uitvoeringen vergelijken met andere merken en modellen om te zien hoeveel bijtelling u bespaart. En om nog meer aan de zakelijke behoeftes te voldoen, is het vanaf nu mogelijk om in plaats van de batterij te huren, ook de ZOE inclusief de batterij te kopen dan wel te leasen. Nóg een pluspuntje erbij dus!

Bijtelling Renault ZOE

Volledig elektrische auto’s vallen in 2022 in het 16% bijtellingstarief. Zoals de naam al aangeeft, stoten de nulemissie-auto's (Z.E. = Zero Emission) van Renault geen CO2 uit. Ze zijn volledig elektrisch en 100% schoon, wat inhoudt dat u slechts 8% bijtelling betaalt over de cataloguswaarde van de auto. De fiscale bijtelling voor privé-gebruik geldt tot cataloguswaarde van € 35.000,- daarboven is het percentage van de bijtelling 22 procent.

​Milieu-investeringsaftrek (MIA)

De MIA is een extra aftrekpost die u van de winst aftrekt en van toepassing is indien een investering voorkomt op de zogenaamde milieulijst die de RVO (voorheen Agentschap NL) jaarlijks publiceert. Oplaadpunten staan eveneens op de milieulijst. Voorwaarde is wel dat de laadpaal op eigen terrein staat en voor de eigen voertuigen bestemd is. Voor meer informatie verwijst Renault u door naar de RVO.

BPM en Motorrijtuigenbelasting (MRB)

Hebt u een personenauto met een CO2-uitstoot van 0 gram per kilometer, dan betaalt u geen BPM en MRB. Voor meer informatie verwijst Renault u door naar de webpagina’s op het gebied van BPM en de MRB van de Belastingdienst.

Renault Zoe electric opladen aan laadpaal en bediening op afstand via telefoon
De Renault ZOE opladen op het werk

Ook op kantoor wordt laden op hogere vermogens steeds vaker mogelijk. Dat betekent dat in veel gevallen thuis laden niet meer noodzakelijk is. Want dankzij het AC-laadsysteem is het nu thuis of op kantoor mogelijk om de batterij van de Renault ZOE in slechts 1 tot 2 uur op te laden (22kWh).

Profiteer van belastingvoordeel

Elektrisch rijden levert ook belastingvoordeel op. Wanneer u een auto uit de Renault Z.E.-serie koopt, profiteert u van een aantal belastingvrijstellingen. Dat kan wellicht helpen bij uw aankoopbeslissing.