Renault Talisman Estate bij Terwolde Renault
Robert Blaauw Accountmanager
Martijn Veen Accountmanager
Gert Benjamins Accountmanager

Financial Lease Renault

Leasing bestaat uit twee hoofdvormen: Financial Lease en Operational Lease. Financial Lease betekent dat de in te zetten auto financieel op de balans komt te staan en u de auto in maandelijkse termijnen betaalt. U bepaalt op basis van looptijd, investering en restwaarde welk maandtermijn bij uw bedrijf past. Terwolde ondersteunt dit met aantrekkelijke rentetarieven. Financial Lease is uit te breiden met een onderhoudscontract zodat u een vast maandbedrag betaalt, maar toch uw nieuwe auto op uw eigen balans heeft staan waardoor u kunt profiteren van de diverse fiscale voordelen.

Operational Lease Renault

Kiest u voor Operational Lease, dan wordt u volledig ontzorgt. U stelt met een van onze specialisten uw auto samen, geeft het jaarkilometrage en looptijd aan en Terwolde zal u een aantrekkelijk leasetarief offreren. De leasemaatschappij zal eigenaar van de auto worden, dus financieel risico is voor u uitgesloten. Ook hierin zijn erg veel mogelijkheden, Terwolde zal de offerte aanpassen naar uw wensen en behoeften. Te denken valt aan verschillende looptijden, jaarkilometrages, wel of geen winterbanden, enz.

De modellenlijn van Renault is zeer geschikt voor zakelijke aanschaf, wij hebben meerdere aantrekkelijke modellen met 12% (voor volledig elektrische auto's) en 22% (voor alle overige voertuigen) bijtelling. Onze verkoopadviseurs kunnen u helpen in het maken van verschillende keuzes, zoals de leasevorm, de periode, de juiste auto voor langere termijn en de keus voor onderhoud. Welke insteek u ook kiest, wij weten zeker dat we er uitkomen! Wilt u meer weten over de mogelijkheden van leasen bij Terwolde? Neem dan contact op met onze contactpersonen zakelijke markt.

Wat past beter bij uw bedrijf: Financial of Operational Lease?

Bedrijfswagen range

Financial Lease

Financial Lease is ideaal voor het MKB en ZZP’ers. Omdat de auto op de bedrijfsbalans komt, maakt u optimaal gebruik van fiscale voordelen: BTW-teruggave, fiscale afschrijving, investeringsaftrek of startersaftrek. Bovendien heeft Renault Business Finance altijd concurrerende rentetarieven. U financiert bij ons vanaf 0% rente. Het gefinancierde bedrag betaalt u in maandelijkse termijnen terug. Een maandtermijn bestaat uit aflossing en rente. Verzekeringen, reparaties, onderhoud en vervanging van banden heeft u in eigen beheer. Aan het einde van de Financial Lease overeenkomst bent u volledig eigenaar van de auto. U beslist zelf of u deze auto houdt of inruilt voor een nieuwe Renault. Wij maken graag een offerte op maat.


Operational Lease

Full Operational Lease is de meest voorkomende vorm van Operational Lease, de zogenaamde 'auto van de zaak'. Het is ook de meest uitgebreide vorm. Álle autokosten zijn opgenomen in het leasebedrag. Dit bedrag is gebaseerd op de auto, de gewenste looptijd en het verwachte te rijden kilometers. De auto komt niet op de bedrijfsbalans te staan en heeft geen effect op de liquiditeit en solvabiliteit. Het werkkapitaal blijft onaangetast. Als u een Renault als leaseauto gaat rijden en u rijdt naast zakelijke kilometers ook privé, dan betaalt u bijtelling. U rijdt de Renault ZOE vanaf 16% bijtelling.

Financial Lease voor starters

Kunt u geen jaarcijfers verschaffen omdat uw bedrijf korter dan 18 maanden bestaat en er ook geen borgstelling mogelijk is? Dan heeft u nóg een goede reden om voor Renault te kiezen. Al onze Financial Lease producten zijn óók beschikbaar voor u. De volgende voorwaarden zijn dan van toepassing:

  • Aanbetaling van 25% van de aanschafprijs (van de netto catalogusprijs excl. btw)
  • Het bedrijf mag maximaal 18 maanden ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel
  • In het geval van een eenmanszaak, VOF, maatschap of commanditair vennootschap is het niet toegestaan om een achterstandsmelding bij het Bureau Krediet registratie te Tiel hebben.

Meer informatie over dit product? Vraag het onze zakelijke contactpersonen.

Aanpassingen auto meefinancieren

Ook voor de financiering van de op- en ombouw van uw bedrijfswagen(s) staat Renault Business Finance voor u klaar.

Zo werkt het: u stelt uw ideale Renault samen en bepaalt wat u wilt meefinancieren: trekhaak, dubbele laadklep, koeling of sidebars. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Flex Financial Lease

Zelf uw Financial Lease contract samenstellen doe u met Flex Financial Lease van Renault. Kies een looptijd van 36, 48 of 60 maanden en bepaal of u een deel of de gehele aanschafwaarde financiert. U beslist zelf of u ook de services verlengde garantie en/of onderhoud wilt. En hoe meer services, hoe lager de rente. Met 2 services betaalt u 1,9% rente!

Flex Financial Lease is beschikbaar op alle Renault bedrijfswagens en personenauto’s (behalve op Z.E.). Vraag uw Terwolde contactpersonen zakelijke markt om een offerte.

Waarom Flex Financial Lease?

  • Profiteren van fiscale voordelen
  • Geen onverwachte kosten met verlengde garantie en onderhoud
  • U bent eigenaar van de auto als alle maandbedragen betaald zijn
  • Flexibel: financier een klein bedrag of de totale aanschafwaarde
  • Korte of lange looptijd: aan u de keuze
  • Financieren vanaf 1,9% rente

Wat is de bijtelling voor uw favoriete Renault-model?

Als u in een auto van de zaak rijdt, moet u een bedrag bij uw brutoloon optellen voor het voordeel dat u van het privégebruik hebt. Als u in dienst bent van een bedrijf, doet uw werkgever dat voor u. Dit bedrag is de zogenaamde bijtelling. De hoogte van de bijtelling is afhankelijk van de auto waarin u rijdt. Een werkgever houdt loonbelasting en premies in over de bijtelling. Ook zelfstandigen betalen bijtelling over privégebruik van een auto.