1e paragraaf

Renault vindt de Espace opnieuw uit

De Renault Espace is herboren en als grote, elegante en robuuste crossover vormgegeven door Renault Directeur Industrial Design Laurens van den Acker. De zeer innovatieve crossover van Renault komt in grote lijnen overeen met de concept car Initiale Paris die in 2013 op de IAA van Frankfurt werd gepresenteerd.

Net als bij de vorige generaties van deze auto – die al een carrière van dertig jaar heeft – zijn de smaakmakers het grote, helder verlichte interieur en het comfort dat het biedt. Het interieur is nog aantrekkelijker geworden door de zwevende console en de vloeiende lijnen. Zowel de vijf- als de zevenpersoons-variant van de nieuwe Renault Espace biedt een veelzijdig, flexibel interieur, waarin veel aandacht is besteed aan het design.

Zeer verrassend aan de nieuwe Renault Espace is zijn gewicht – hij is 250 kilogram lichter dan de Espace 4 – en het Renault Multi-SENSE®-systeem. Dit coördineert diverse technische voorzieningen in de Renault Espace om het rijplezier en het comfort te vergroten, zoals het 4Control®-onderstel, Electronic Damper Control, de interieurverlichting en het sfeergeluid dat de bestuurder kan selecteren en personaliseren.

Tegelijkertijd introduceert Renault het Initiale Paris-label. Dat is beschikbaar voor de nieuwe Renault Espace en de Clio. De Initiale Paris-versies van deze modellen bieden het hoogste niveau van afwerking, uitrusting en persoonlijke dienstverlening op maat.

De Renault ESPACE: gedreven door technologie

Makkelijk parkeren en moeiteloos wegrijden op een heuveltje? De Renault Espace maakt het mogelijk. Allemaal dankzij de volgende innovaties:

4Control®-onderstel met Electronic Variable Damping

De Renault Espace combineert nu een 4Control®-onderstel met Electronic Variable Damping. Dit systeem analyseert o.a. de toestand van de weg om zich aan te passen aan uw Multi-Sense®-rijmodus.

One-touch modulariteit

De stoelen van uw Renault Espace één voor één of tegelijk onder de vloer laten verdwijnen? Een druk op het touchscreen of op de knoppen in de bagageruimte is genoeg. Geniet van de ruimte!

Easy Park Assist

Fileparkeren? Geen probleem met Easy Park Assist in uw Renault Espace. Dankzij de achteruitrijcamera en sensoren aan de voor-, achter- en zijkanten is het nog nooit zo simpel geweest.

Bose® Surround

Uw Renault Espace verandert in een concertzaal dankzij het Bose® Surround audiosysteem met Centerpoint 2.0®-technologie. De 12 luidsprekers geven een perfect geluid door heel uw auto.

Hill-Start Assist

Hill-Start Assist voorkomt dat uw Renault Espace achteruit rolt op een helling. Dit systeem detecteert namelijk de hellingshoek en houdt vervolgens 2 seconden de rem ingedrukt, zodat u rustig wegrijdt.

Handsfree Card

Met de vernieuwde Handsfree Card opent u uw Renault Espace zonder daarvoor de kaart tevoorschijn te halen. Ook om de auto te starten en sluiten heeft u hem niet nodig. De kaart bij u hebben is genoeg.

Adaptive Cruise Control

Adaptive Cruise Control geeft u de mogelijkheid om uw kruissnelheid in te stellen. Deze techniek stelt uw snelheid automatisch bij om de afstand tot de auto’s voor u te bewaren.

Dimmende binnenspiegel

De elektrochromatische binnenspiegel van de Renault Espace verzekert u van optimaal zicht. De spiegel dimt niet alleen het zonlicht overdag, maar ook de koplampen van de auto’s achter u ’s nachts.

LED-verlichting

De verlichting van de Renault Espace bestaat grotendeels uit LED-lampen en verbetert uw zichtbaarheid. Waar en wanneer dan ook. Uw auto heeft namelijk ook bochtverlichting en mistlampen.

Parkeersensoren vóór, zij en achter met achteruitrijcamera

Sensoren aan de voorkant, achterkant en zijkant van de auto bieden rondom bescherming tegen botsingen met paaltjes en andere auto’s. Als u een obstakel te dicht nadert krijgt u een visuele- en geluidswaarschuwing. De camera laat zien hoeveel ruimte u nog heeft op het scherm van uw multimediasysteem.

Easy Park Assist (automatisch inparkeersysteem)

Fileparkeren wordt leuk! Het Easy Park Assist automatisch inparkeersysteem neemt het stuur van u over bij het parkeren. U selecteert de parkeermanoeuvre en hoeft daarna alleen nog gas te geven en te remmen.

Blind Spot Warning

Wanneer een ander voertuig zich in de dode hoek van uw Renault bevindt, krijgt u in de buitenspiegel een signaal om u te waarschuwen.

Handsfree achterklep

Om de bagageruimte van uw Renault te openen hoeft u alleen uw voet onder de bumper te houden. De achterklep opent automatisch.