Stap 1: Computer - Formatteer een USB-stick

Plaats de USB-stick in uw computer. Selecteer deze met de rechtermuis. Kies "formatteer". Ga in het volgende scherm naar File system: selecteer FAT32 bij Windows of MS DOS (FAT) bij Apple/Mac.

Soms zal de optie FAT32 niet verschijnen, maar alleen de opties NTFS of exFAT. Deze opties zijn niet geschikt en hiermee kan de systeemafdruk van uw R-Link 2 systeem niet worden gemaakt. In dat geval adviseren wij een andere USB-stick te gebruiken. De juiste formattering is namelijk cruciaal voor het verdere verloop en dient bij ieder nieuw gebruik voor een update telkens opnieuw te worden uitgevoerd in formaat FAT32.

Stap 2: Auto - Een systeemafdruk op de USB-stick maken

Deze actie duurt een aantal minuten. De motor dient te draaien. Sluit de USB-stick aan op het R-LINK 2 systeem. Zorg dat er geen andere mediadragers (zoals SD-kaarten, muziek, etc) zijn aangesloten. Het systeem zal automatisch een afdruk op de USB-stick maken. Na ongeveer twee minuten kunt u de USB-stick verwijderen.

Noteer hierna tevens het serienummer van het systeem. U zult dit hierna nodig hebben bij het aanmaken van uw R-LINK Store account. Systeem (naar links vegen) > Systeeminformatie > "Informatie HUID". Het serienummer volgt na de eerste 3 letters (CAP).

Stap 3: Computer - Updates ophalen uit de R-LINK Store

Als u nog geen account heeft voor de R-LINK Store: Maak deze met behulp van het serienummer van uw R-LINK: nl.rlinkstore.com. Volg de aanmeldprocedure. Hierna ontvangt u een bevestigingsmail. Volg de link in de e-mail om uw account te bevestigen.

Voor de updates dient u de Toolbox te downloaden uit de R-LINK Store. Zie hiervoor de link op de hoofdpagina van de R-LINK Store.

Hierna kunt u uitloggen en opnieuw inloggen in de R-LINK Store. Er verschijnt dan een pop-up als er updates zijn. Het kan echter voorkomen dat er geen popup voor een update zichtbaar is (b.v. als uw browser geen popups toelaat). U kunt daarom ook zelf naar de updates gaan en deze, wanneer beschikbaar, downloaden. Klik op Updates installeren en sluit hierna de USB-stick aan. U kunt de updates ook vinden onder Updates. Gelieve de updates één voor één uit te voeren (niet alles tegelijk aanvinken). Het downloaden kan enige tijd in beslag nemen. Verwijder de USB-stick hierna veilig uit uw computer.

 

Stap 4: Auto - Het systeem updaten

Start de motor en sluit vervolgens de USB-stick weer aan. Het systeem zal nu automatisch updaten, dit kan enige tijd duren (ca 25 minuten). USB-stick NIET verwijderen en motor niet uitschakelen gedurende dit proces. U hoeft zelf niets te doen. Uw R-LINK 2 systeem is hierna klaar voor gebruik!

Als u in de toekomst nieuwe updates wenst, dan dient u de gehele procedure hierboven opnieuw te doorlopen, inclusief opnieuw formatteren van de USB-stick op formaat FAT32 / of MS DOS (FAT).