Het R-Link systeem komt voor in verschillende nieuwe modellen van Renault. Onderstaand vindt u extra informatie over Hoe het R-Link systeem werkt en hoe u het systeem zelf kunt updaten.

Update R-LINK/CARMINAT TOMTOM

Wellicht heeft u via de media al iets vernomen m.b.t. de CARMINAT TOMTOM update van het R-LINK systeem. Uw R-LINK navigatiesysteem heeft een essentiële update nodig voor een goede werking na 6 april 2019. Deze update is uit te voeren met een USB-stick - Gebruik NIET de SD-kaart van uw R-LINK toestel.

Klik hier voor de R-LINK update

Het R-Link systeem

Het systeem is uitgerust met: een groot 7-inch touchscreen (18 cm) dat u naar wens kunt instellen
 een TomTom-LIVE® navigatiesysteem
 innovatieve spraakherkenning, waarmee u bijvoorbeeld een (zaken)relatie kunt bellen of diens adres kunt opgeven om erheen te navigeren
 een optionele achteruitrijcamera. Renault R-Link is verbonden met internet, voor ondersteuning tijdens het rijden met bijvoorbeeld de beste real-time verkeersinformatie (TomTom® LIVE Services) en waarschuwingen voor probleemzones (via Coyote®). Bekijk hier de algemene instructievideo van R-Link.

Persoonlijke instellingen R-Link

R-Link kan volledig ingesteld worden naar uw behoeften en wensen en maakt uw leven eenvoudiger. U kunt uw startscherm naar eigen wens indelen en bepalen welke informatie er wel en niet getoond worden.

TomTom LIVE® navigatie

Profiteer van de TomTom-LIVE®-navigatie en de LIVE-services: HD Traffic® geeft de beste real-time verkeersinformatie om uw reistijd te berekenen en uw ritten te optimaliseren doordat er rekening wordt gehouden met de laatste verkeersinformatie; waarschuwingen voor verkeerscontroles, lokale zoekfunctie en weersverwachtingen.

R-LINK multimedia

Met R-LINK kunt u dankzij Bluetooth en de3.5mm jack- en USB- aansluitingen naar de radio luisteren, maar ook uw favoriete muziek afspelen of – als de auto stilstaat – foto’s en video’s bekijken. De werking van de bluetooth ondersteuning kan verschillen, afhankelijk van het type en merk telefoon dat u gebruikt.

R-Link multimedia instructievideo's

 

R-LINK handsfree telefoneren

Zodra u in de auto stapt, synchroniseert Renault R-LINK met uw adresboek op uw smartphone en verschijnt de lijst met uw contactpersonen en foto’s (afhankelijk van het type telefoon) op de touchscreen.
Telefoneren wordt nu wel heel gemakkelijk: als de auto stilstaat kunt u een nummer intoetsen of een van uw contacten opzoeken via de touchscreen van Renault R-LINK. Tijdens het rijden zult u liever spraakherkenning gebruiken. De werking van de bluetooth ondersteuning kan verschillen, afhankelijk van het type en merk telefoon dat u gebruikt.

Instructievideo R-LINK adresboek

Bekijk de video met instructies voor het R-LINK adresboek.

Driving Eco²

Driving Eco² biedt: Trajectoverzicht: een gekwantificeerd overzicht van uw rijgedrag en een globale beoordeling (op een schaal 1 tot 100), waarbij rekening wordt gehouden met drie criteria: accelereren, remmen/anticiperen en schakelen (uitsluitend voor auto’s met verbrandingsmotor).
 Eco-coaching: aan het eind van de rit worden er op basis van de score adviezen gegeven over de handelingen en/of het rijgedrag om het verbruik te verminderen of om de elektrische actieradius te verhogen. Bekijk hier de video over Eco Driving.

Het Take Care menu biedt het comfort en het welzijn van uw ZOE of nieuwe Clio: Vervuilingssensor: deze geeft in real-time de luchtkwaliteit buiten de auto weer. Als in de buitenlucht een hoge mate van vervuiling wordt geregistreerd, activeert de vervuilingssensor automatisch de hergebruikstand om te voorkomen dat er vuildeeltjes in de auto terechtkomen.

Actieve geurverspreider: wisselt tussen twee geuren van de in totaal acht geuren die via after sales verkrijgbaar zijn.

R-LINK diensten en apps

Maak gebruik van de applicaties (e-mail, R-Link Tweet, weerbericht, Renault Assistance) die vooraf geïnstalleerd zijn in R-Link. U kunt vanuit uw Clio of op uw computer de complete Renault R-Link-applicatiecatalogus doorbladeren. Selecteer in de Clio bijvoorbeeld R-Sound Effect en simuleer een motorgeluid dat afwijkt van dat van uw auto voor oneindig veel plezier! Wilt u liever het geluid van een V8-motor horen wanneer u accelereert of op topsnelheid rijdt? Geen enkel probleem. Zelfs niet met een zuinige motor. Uw eigen klantaccount vanaf de computer
.

Hebt u een vraag of wilt u meer weten? Renault heeft aan alles gedacht: u opent een eigen MyRenault-account en krijgt gemakkelijk toegang tot de R-Link Store voor het downloaden van applicaties, het bijwerken van routekaarten en/of het volgen van de instructies in een handleiding.