De nieuwe CLIO is nu ook verkrijgbaar in E-TECH Hybrid uitvoering. Dit zorgt voor zuiniger en bewuster rijden, maar doet niks af aan het ongekende rijplezier. Met de CLIO E-TECH kunt u uw alledaagse ritten uitvoeren zonder brandstof te verbruiken en voor de grotere ritten. zoals b.v. tijdens de vakantie, kunt u de benzinemotor aanspreken. De nieuwe CLIO E-TECH biedt in alle veiligheid een spannende belevenis dankzij de combineerde 140 pk. Dankzij de Hybrid-technologie is de CLIO E-TECH in staat zichzelf op te laden tijdens het rijden. Hierdoor verbruikt u tot wel 40% minder brandstof dan bij een reguliere benzinemotor wanneer u op de snelweg of in de stad rijdt. De auto is 100% CLIO met een geweldige actieradius. En dat zonder stekkers! Op de motor na is de E-TECH uitvoering gelijk aan de CLIO in benzine-uitvoering. Kijk op de CLIO modelpagina voor alles m.b.t. het in- en exterieur. De CLIO E-TECH is per direct te bestellen en na de zomer in de Terwolde showrooms te bezichtigen. Wilt u op de hoogte blijven van de E-TECH modellen en profiteren van € 500,- aan gratis opties bij aankoop van een E-TECH model? Schrijf u dan hier in een word een E-TECH Early Bird!

Dit zijn de eigenschappen van de nieuwe CLIO E-TECH Hybrid:

 • Wat is de actieradius en maximumsnelheid bij 100% elektrisch aandrijving?
  Bij 100% elektrische aandrijving kunt u 4 km volledig elektrisch rijden en een maximum snelheid behalven van 60 km/u. Bij stadsgebruik rijdt u 80% elektrisch.
 • Hoe werkt het opladen van de batterij?
  De nieuwe CLIO E-TECH Hybrid wint energie terug tijdens het rijden. Bijvoorbeeld tijdens het remmen.
 • Wat is het gemiddelde brandstof verbruik?
  Bij gecombineerd verbruik kunt u vanaf 4.5L / 100 km rijden (WLTP-norm).
 • Wat is de CO2-uitstoot?
  Bij gecombineerd gebruik begint de uitstoot vanaf 100g / km (WLTP-norm).

De voordelen van E-TECH op een rij:

 • Duurzamer rijden
 • Besparen op je brandstofkosten
 • Voordeel behalen op de wegenbelasting

Belastingvoordelen voor elektrische auto's

Het transport in Nederland veroorzaakt een kwart van alle CO2-uitstoot en daarom wil het kabinet de aanschaf van elektrische auto's stimuleren. Om dit te bevorderen krijgen eigenaren van (plug-in) hybrides tot 2026 korting op de motorrijtuigenbelasting. Tot en met 2024 is de korting 50%, in 2025 is de korting 25%.

De bijtelling van een elektrische auto van de zaak gaat stapsgewijs omhoog. in 2019 is de bijtelling 4% voor elektrische auto's tot een catalogusprijs van 50.000 euro. Daarboven is de bijtelling 8% tot een catalogusprijs van 45.000 euro en 22% daarboven. De bijtelling gaat tot en met 2026 stapsgewijs omhoog tot 22% over de catalogusprijs.

De belastingvoordelen gelden voor alle varianten van elektrische auto's.

Foto captur en clio

E-TECH of E-TECH Plug-in?

Renault is altijd pionier geweest op het gebied van elektrisch rijden. Samen met het Renault F1 Team hebben zij het innovatieve en exclusieve E-TECH-technologie ontwikkeld. Met deze technologie, die door 150 patenten is beschermd, bouwden ze twee sterke en zuinige hybride motoren. Dit zijn de verschillen:

 • E-TECH: Een auto met een hybride motor die zichzelf oplaadt tijdens het rijden. Hier komen geen stekkers aan te pas.
 • E-TECH Plug-in: Een auto met een hybride motor (b.v. de CAPTUR Plug-in Hybrid) die u kunt opladen aan netstroom door middel van een stekker. 

Tot 80% elektrisch rijden in de stad

De nieuwe CLIO E-TECH Hybrid heeft zowel een elektrische motor als een verbrandingsmotor met een efficiënte automatische versnellingsbak. Dit zorgt ervoor dat u volledig elektrisch kunt starten en geoptimaliseerd elektrisch kunt rijden tot wel 80% van de stadsritten. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook bewuster voor het milieu.

Fantastische rijbeleving

De nieuwe CLIO E-TECH Hybrid maakt het mogelijk om zowel veilig als krachtig met het verkeer mee te gaan. Dankzij het directe reactievermogen van de 140 pk sterke motor en de automatatische versnellingsbak kunt u snel accelereren.

Efficiënt zowel in de stad als op de snelweg

Met een hybride Renault verbruikt u tot wel 40% minder brandstof dan bij een reguliere benzinemotor wanneer u op de snelweg of in de stad rijdt. De nieuwe CLIO E-TECH heeft een geweldige actieradius en heeft geen stekkers nodig. 

Renault MULTI-SENSE

Met de MULTI-SENSE knop kan de bestuurder uit de volgende 3 rijmodi kiezen voor een andere rijbeleving en verschillende aandrijfmodi

my sense

sport

ECO

Versieprijzen CLIO Hybrid

MOTOR

UITVOERING

kW / pk

FISCALE WAARDE €

CONSUMENTENADVIESPRIJS

CLIO Hybrid 140

Zen

103 / 140

22.200,00

€ 22.990,00

 

Intens

103 / 140

24.200,00

€ 24.990,00

 

Série Limitée E-TECH

103 / 140

26.200,00

€ 26.690,00

 

R.S. Line

103 / 140

26.400,00

€ 27.190,00

 

Initiale Paris

103 / 140

27.700,00

€ 28.490,00

Bekijk de mogelijkheden van Renault hybride auto's