Dankzij de nieuwe oplaadbare hybride-aandrijving kunt u in de nieuwe CAPTUR Plug-in Hybrid volledig elektrisch rijden in het dagelijkse woon-werk verkeer. Hierdoor kunt u tot wel 80% volledig elektrisch rijden in de stad en zelfs 100% elektrisch starten. Naast het grote voordeel van brandstofbesparing, stelt de hybride technologie u ook instaat om grotere afstanden op benzine af te leggen. Hierdoor heeft u het beste van twee werelden! Op de motor na is de E-TECH uitvoering gelijk aan de CAPTUR in benzine-uitvoering. Kijk op de CAPTUR modelpagina voor alles m.b.t. het in- en exterieur. 

Eigenschappen nieuwe CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid

 • Wat is de actieradius en maximumsnelheid bij 100% elektrisch aandrijving?
  Systematisch wegrijden met elektrische aandrijving. Tot 64 km actieradius bij een stadsrit of 45 km bij gecombineerd gebruik en 135 km/u.
 • Hoe werkt het opladen van de batterij?
   Door het voertuig aan te sluiten op het elektriciteitsnet, door energie terug te winnen tijdens het vertragen en remmen en door de verbrandingsmotor te gebruiken om elektriciteit op te wekken.
 • Wat is het gemiddelde brandstofverbruik?
  Vanaf 1.8L/100km bij gecombineerd gebruik (WLPT-norm).
 • Wat is de CO2-uitstoot?
  Vanaf 41 g/km bij gecombineerd gebruik (WLPT-norm).

Voordelen E-TECH Plug-in Hybrid

 • Duurzamer rijden
 • Besparen op uw brandstofkosten (bij 100% elektrisch rijden ongeveer € 2,- / 100 km)
 • Voordeel behalen op de wegenbelasting
 • Elektrisch wanneer u dat wilt

Belastingvoordelen voor elektrische auto's

Het transport in Nederland veroorzaakt een kwart van alle CO2-uitstoot en daarom wil het kabinet de aanschaf van elektrische auto's stimuleren. Om dit te bevorderen krijgen eigenaren van (plug-in) hybrides tot 2026 korting op de motorrijtuigenbelasting. Tot en met 2024 is de korting 50%, in 2025 is de korting 25%. De belastingvoordelen gelden voor alle varianten van elektrische auto's.

Voor zowel hybride als plug-in hybride auto’s geldt een bijtelling van 22%.

Foto captur en clio

E-TECH of E-TECH Plug-in

Renault is altijd pionier geweest op het gebied van elektrisch rijden. Samen met het Renault F1 Team hebben zij de innovatieve en exclusieve E-TECH-technologie ontwikkeld. Met deze technologie, die door 150 patenten is beschermd, bouwden ze twee sterke en zuinige hybride motoren. Dit zijn de verschillen:

 • E-TECH: Een auto met een hybride motor (b.v. de CLIO Hybride) die zichzelf oplaadt tijdens het rijden. Hier komen geen stekkers aan te pas.
 • E-TECH Plug-in: Een auto met een hybride motor die u kunt opladen aan netstroom doormiddel van een stekker. 

Ongekend rijplezier

De nieuwe CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid activeert u met een druk op de start-knop en start altijd 100% elektrisch. De CAPTUR accelereert net zo snel als een volledig elektrische auto. Dit zorgt voor een maximaal rij-plezier comfort!

Elektrische expertise in uw Renault CAPTUR

Vertrouw op uw nieuwe CAPTUR E-TECH. Renault heeft 10+ jaar ervaring met elektrische auto's. Dit zorgt ervoor dat u ook kunt profiteren van schoon rijden en aanzienlijk lager brandstofverbruik. Dankzij de innovatieve versnellingsbak en de technologie wint u energie terug tijdens het rijden.

De accu op 100% in 3 uur

Afhankelijk van de laadmodus kunt u uw CAPTUR Plug-in Hybrid binnen 3 uur tot 100% opladen. U kunt het opladen op afstand beheren wanneer u de My Renault app download op uw mobiel.

Hoe werkt de plug-in hybride techniek?

Op de hybride technologie van Renault rusten meer dan 150 patenten. De technologie is geïnspireerd op technologie die voor de Formule 1 is ontwikkeld. Daarnaast heeft Renault gebruikgemaakt van 10 jaar lange ervaring met elektrische auto's. En daarom profiteert u ook van het allerbeste van de elektrische auto: veel rijplezier en uitstekende prestaties.

Elektrisch rijden, hoe u het wilt

De E-TECH Plug-in-technologie is ontwikkeld op basis van de aandrijfsystemen die ook binnen het Renault F1-team worden gebruikt. Je beschikt over 2 elektrische motoren (een primaire en een secundaire) in combinatie met een benzinemotor en een centrale accu.

Met de E-TECH-technologie wordt er volledig elektrisch opgestart. De versnellingsbak zorgt voor minder vertraging in acceleratie bij het schakelen, zodat het rijden vloeiender wordt.

Kies de rijmodus die het beste past bij uw omgeving. Omdat er in oplaadbare E-TECH-auto's ook MULTI-SENSE-technologie beschikbaar is, kunt u schakelen tussen de hybride My Sense-modus, de elektrische Pure-modus en de Sport-modus voor het maximaliseren van het vermogen van uw auto.

Renault MULTI-SENSE

Met de MULTI-SENSE knop kunt u uit de volgende 3 rijmodi kiezen voor een andere rijbeleving en verschillende aandrijfmodi.

my sense

sport

pure

Versieprijzen CAPTUR Plug-in Hybrid

MOTOR

UITVOERING

kW / pk

FISCALE WAARDE €

CONSUMENTENADVIESPRIJS

CAPTUR
Plug-in Hybrid 160

Intens

117 / 160

32.420,00

€ 33.290,00

 

Série Limitée E-TECH

117 / 160

Prijzen volgen binnenkort*

 
 

Edition One

117 / 160

34.620,00

€ 35.490,00

 

Initiale Paris

117 / 160

Prijzen volgen binnenkort*

 

*De prijzen van de CAPTUR Plug-in Hybrid 160 Série Limitée E-TECH & Initiale Paris volgen in een later stadium.