Het beste van bedrijfswagens en 100% elektrische Renault-auto's in één. Met de Renault MASTER Z.E. bouwt Renault Pro+ verder op zijn expertise en leidende positie op het gebied van elektrisch aangedreven auto’s. De MASTER Z.E. wordt in Frankrijk geproduceerd, in samenwerking met PVI (Power Vehicle Innovation), een Franse onderneming gespecialiseerd in elektrische mobiliteit. De MASTER Z.E. tilt het leveren van goederen in de stad naar een nieuw en hoger niveau. Vloeiend rijden, zonder uitstoot, zonder geluid van de motor en zonder te hoeven schakelen.

Lees hier meer over zakelijk elektrisch rijden.

Uitermate geschikt voor gebruik in de stad

Ook de Renault Master profiteert van de expertise op het gebied van elektrische aandrijvingen van Renault, terwijl al zijn toonaangevende kwaliteiten in het segment van de grote bedrijfswagens gehandhaafd zijn. De elektrisch aangedreven versie van de Renault Master is vooral gericht op bedrijven met een wagenpark voor afleveringen in stadscentra, maar ook op gemeentelijke en regionale overheden.

De Renault Master Z.E. zit boordevol expertise van Renault: de kennis en ervaring op het gebied van lichte bedrijfswagens, gecombineerd met de expertise op het gebied van elektrische auto’s. De Renault Master Z.E. profiteert van de nieuwste innovaties voor elektrische auto’s: hij combineert een geavanceerde elektromotor met een hoge energie-efficiency met een moderne batterij en geoptimaliseerd elektronisch management. Het resultaat is een grote bedrijfswagen met een laadvermogen, actieradius en laadtijd die hem uitermate geschikt maken voor het gebruik in de stad.

Altijd verbonden met de Renault MASTER Z.E.

Met de connected service MY Z.E. bekijk je de laadstatus van jouw MASTER Z.E. op afstand. Je ontvangt op je computer of mobiel een melding over de laadstatus en de resterende tijd totdat de accu weer 100% is.

De Renault MASTER Z.E. geeft je ritten een boost

De MASTER Z.E. is uitermate geschikt voor leveringen in en buiten de stad. Met zijn praktische design, op maat gemaakte interieur en ergonomische instrumentenpaneel verhoog je je efficiency.

 • De Renault Master Z.E. is uitgerust met de Z.E. 33-batterij (33 kWh).
 • Deze nieuwe batterij is door Renault ontwikkeld in samenwerking met LG Chem. Een belangrijke innovatie is de hoge energiedichtheid die is bereikt door de verbeterde chemie in de cellen.
 • De Renault Master Z.E. wordt aangedreven door de zeer energie-efficiënte R75-elektromotor, met een vermogen van 76 pk (57 kW) en afkomstig uit de ZOE. De motor wordt geproduceerd in de Renault fabriek in het Franse Cléon en heeft zijn betrouwbaarheid al ruimschoots bewezen. Met deze motor is de Renault Master Z.E. ideaal voor bestelwerk in en rond de stad. De Renault Master Z.E. heeft een topsnelheid van 115 km/u, afhankelijk van de behoeften van de klant kan de topsnelheid worden aangepast.
 • De Renault Master Z.E. heeft een actieradius van 200 kilometer volgens de NEDC-norm3, waarmee hij bij uitstek geschikt is voor dagelijkse aflevering van pakketten in stadscentra.
 • De batterij is met de 7 kW Wall Box binnen zes uur volledig op te laden. 
 • Direct na zijn introductie is een aantal voorzieningen specifiek voor de Renault Master Z.E. verkrijgbaar: R-LINK met connected services, pre-conditioning, Z.E. Voice (waarschuwingssysteem voor voetgangers) en een snelheidsbegrenzerfunctie voor wagenparkbeheerders, waarmee de beheerder de topsnelheid van de auto’s kan begrenzen om de actieradius op peil te houden.

Actieradius van 200 km volgens NEDC*

Hebt u behoefte aan een bedrijfswagen waarmee u in de stad en daarbuiten uw zaken kunt verrichten? Kies dan de nieuwe Renault MASTER Z.E. Deze bevat een hoogwaardige elektrische motor en een nieuwe, moderne accu met geoptimaliseerd elektronicabeheer. U profiteert van een NEDC-actieradius* van 200 km en een laadtijd van slechts 6 uur met de Wallbox van 7 kW.

Lees hier meer over het opladen en de actieradius van de MASTER Z.E.

Een nieuwe Renault MASTER Z.E. voor iedereen.

De bedrijfswagen is beschikbaar in drie lengtes, van 5,04 m tot 6,19 m en met twee hoogtes, van 2,3 m tot 2,49 m. Bij de versie met de platformcabine zijn er vele conversies mogelijk: zo kan er een carrosserie met een groot volume worden gebruikt, zodat u tot wel 22 m³ kunt vervoeren.

100% commercieel, 100% elektrisch, geen compromissen

De nieuwe Renault MASTER Z.E. beschikt over alle kenmerken van de Renault MASTER én is volledig elektrisch! De afmetingen aan de binnenkant blijven behouden, zodat er 8 tot 22 m³ kan worden gebruikt. Met de bedrijfswagens kan een belading van 1.000 tot 1.100 kg worden vervoerd. De perfecte partner voor leveringen in het stadscentrum. De nieuwe Renault MASTER zal eind 2017 op de markt verschijnen.

De Renault MASTER Z.E. behoudt toonaangevende kwaliteiten

De Renault MASTER Z.E. is niet zomaar een modelvariant, maar een reeks bedrijfswagens die voldoet aan de meest uiteenlopende eisen van de gebruikers. De MASTER Z.E. is er in vier versies, drie lengten en twee hoogten (L1H1, L2H2 en L3H2 en L3 Platform Cabine voor ombouw).

Technisch gezien was de montage van een elektromotor en een batterij in een zware bedrijfswagen een bijzondere uitdaging. Renault gebruikte al zijn expertise om met de montage van de elektrische aandrijflijn niets af te doen aan de kwaliteiten van de oorspronkelijke Master, zoals zijn laadvermogen. Het doel was daarbij duidelijk: te voldoen aan alle eisen die worden gesteld bij aflevering in stadscentra.

Opsomming II

 • De laadruimte is identiek aan die van de Master met verbrandingsmotor, want de 33 kW batterij is geplaatst onder de carrosserie. Het laadvolume van de Renault Master Z.E. bedraagt, afhankelijk van de configuratie, van 8 tot 22 m3.
 • De bestelversies van de Renault Master Z.E. hebben een inhoud van 8 tot 13 m3. De L3H2-versie heeft een laadvloer van 3,73 meter lang, een hoogte van 1,89 meter en een nuttige breedte van 1,76 meter (1,38 meter tussen de wielkasten).
 • Met een laadvermogen van 1.400 kg (zonder aanpassingen) is de L3 Platform Cabine versie met vlakke laadvloer geschikt voor talrijke conversies. De belangrijkste is een polyvolume laadruimte van tot wel 22 m3.
 • De Renault Master Z.E. gesloten bestelversie heeft een laadvermogen van 1.000 tot 1.100 kg (afhankelijk van de versie), geschikt voor de meeste klanten die de auto inzetten voor pakketbezorging.
 • De laaddrempel is een van de laagste in het segment: 55,7 cm. De deuren draaien tot 270 graden open voor gemakkelijk in- en uitladen.
 • Met de optionele Wide View-spiegel (om dode hoeken te verminderen), een achteruitrijcamera en de parkeersensoren is de Renault Master Z.E. de ideale partner voor afleveringen in de binnenstad.
 • Het is niet nodig om offers op het gebied van ergonomie of comfort te brengen. De Renault Master Z.E. biedt ook maximaal comfort voor zowel de bestuurder als de voorpassagiers, als een kantoor op wielen en met talloze ergonomische bergruimten. De Renault Master Z.E. biedt tevens de uitzonderlijk goede wegligging van de bedrijfswagen waarop hij gebaseerd is.