Per 1 januari 2017 neemt Terwolde Renault de vestiging Koops in Assen over. Met deze overname komt het totaal aantal vestigingen van Terwolde op zeven: Assen, Delfzijl, Emmen, Groningen, Hoogeveen, Roden en Veendam.

Terwolde zet de activiteiten van Koops voort aan de Zeilmakerstraat 22 in Assen onder de naam Terwolde Assen. Alle medewerkers van Koops gaan over naar Terwolde. Voor de klanten van Koops Assen betekent dit dat er voor hen weinig verandert en zij de vertrouwde gezichten blijven zien.

De familie Koops is 50 jaar Renault dealer in Assen geweest. "Door de overname wordt de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd" aldus Jan Koops, die samen met zijn broers Roelof en Gerard de scepter zwaaide. De drie broers hebben besloten na de overname het bedrijf definitief te verlaten maar zijn er vanaf overtuigd dat het bedrijf onder de Terwolde vlag een zeer goede toekomst tegemoet gaat.

Directeur van Terwolde, Frans de Vleeschouwer: "Met deze overname is het verzorgingsgebied van Terwolde uitgebreid. Daar zijn wij zeer verheugd over en het past bij onze ambitie om onze prestatie binnen ons rayon verder te ontwikkelen. We zijn een vertrouwde, sportieve en ambitieuze dealer en willen onze klanten graag optimaal bedienen."