In september ging de schop de grond in: Renault/Dacia-dealer Terwolde en Peugeot-dealer Nefkens gaven Brands Bouwgroep BV de opdracht tot het bouwen van een gezamenlijk pand.

Mobiliteit van de toekomst

Met het nieuwe pand, gelegen aan knooppunt Euvelgunne op bedrijventerrein Driebond, beogen de autodealers een belangrijke investering in de toekomst van de mobiliteit. Frans de Vleeschouwer, directeur van Terwolde Renault en Dacia, licht dit toe. “Bij de bouw van ons pand kijken we alvast decennia vooruit. We maken bijvoorbeeld ruim baan voor de komst van meer elektrische auto’s. Renault en Dacia voeren momenteel al vier elektrische modellen: de Twizy, ZOE, Kangoo en Master (2018). De rest van het gamma wordt binnen afzienbare tijd ook van een elektromotor voorzien. Peugeot komt binnen vijf jaar met zeven nieuwe elektrische modellen. Om de rijders van al die elektrische voertuigen optimaal te faciliteren, leggen we 21 laadpalen aan.”

Duurzaam 3.0

Ook op andere vlakken wordt het een pand van de toekomst. Op het dak komen 2.100 zonnepanelen, die de gehele stroomvoorziening voor hun rekening nemen. Het pand wordt verder helemaal voorzien van energiezuinige led-verlichting. Daarnaast worden warmtepompen van de nieuwste generatie geïnstalleerd, wat betekent dat het pand straks zonder gasvoorziening operabel is.

Klanten ultieme service bieden

“We gaan onze klanten op ultieme wijze bedienen”, belooft Allard Korterink, directeur bij Nefkens Peugeot. “Samen met Terwolde voeren we in een gezamenlijke werkplaats het onderhoud aan auto’s uit. Bij binnenkomst van een auto voeren we allereerst een Vehicle Health Check uit in onze speciale ‘teststraat’: twee autobruggen waaraan autotechnici voortdurend diagnoses stellen. Deze diagnoses over de staat van de auto koppelen we meteen terug aan de klant in een overzichtelijk digitaal rapport. Verder komt er een volledig geautomatiseerde bandenwasmachine die de banden na een bandenwissel volledig reinigt. De banden van onze klanten gaan dus schoon naar hun opslagplaats. Tenslotte gaan we onze openingstijden verruimen; klanten kunnen zo bijvoorbeeld ook hun auto ’s avonds binnenbrengen voor onderhoud.

Niet alleen in de werkplaats, maar ook in de showroom gaan Terwolde en Nefkens  samen aan de slag. Naast een plek voor Peugeots, Renaults en Dacia’s komt er een gezamenlijke occasionshowroom waar 4 occasionspecialisten samenwerken.

Oplevering medio 2018

Op dit moment is het terrein geëffend en liggen de eerste pijpleidingen in de grond. Nu begint de aannemer met de staalbouw en zien voorbijgangers het geraamte van het gebouw verrijzen. De oplevering is gepland halverwege 2018.