De nieuwe Renault Captur: stoerder, groter en hybride.

Nieuw design, nieuw interieur. Na het daverende succes van de in 2013 gelanceerde Captur komt Renault nu met de opvolger. De nieuwe compacte corssover heeft met zijn strakke lijnen een unieke en stoere uitstraling. Deze nieuwe Renault Captur staat eind 2019 in de showrooms van Terwolde Renault. De Renault Captur, al zeven jaar de bestseller in zijn categorie, is volledig vernieuwd en biedt nog meer veelzijdigheid, personalisatie en veiligheid dan ooit te voren.   

Toppunt van personalisatie

De nieuwe Captur gaat weer en stap verder in de mogelijkheden op het gebied van personalisatie. Het aanbod is namelijk verder verreikt met nieuwe opties en kleuren voor zowel het interieur als exterieur.

Een uniek uiterlijk
De mogelijkheden voor de kleur van het carosserie zijn uitgebreid van twee naar maar liefst 12 verschillende kleuren. Daarbij komt dat het dak nog eens in 5 kleuren beschikbaar is: Noir Etoilé (ook op de buitenspiegels beschikbaar), Orange Atacama, Gris Highland, Blanc Albâtre en Vert Barents. Uiteraard kan het dak ook in de carrosseriekleur worden uitgevoerd. Verder kan de buitenzijde extra worden gepersonaliseerd door de deurbeschermers en skidplate voor en achter in een andere kleur te bestellen (Orange Atacama, Gris Highland of Blanc Alabâtre). In totaal zijn negentig exterieurcombinaties mogelijk.

Interieur naar eigen smaak
Het passagierscompartiment van de nieuwe Captur kan ook worden aangepast met gekleurde componenten. Deze trims worden aangeboden in zeven interieurpakketten:

  • Vier pakketten (caramel, blauw, rood en turquoise) om de ventilatieopeningen en omlijsting van de versnellingspook levendiger te maken (mogelijk vanaf tweede uitrustingsniveau).
  • Vier pakketten (lichtgrijs, grijs, oranje en groen) om deurpanelen, dashboard en stoelbekleding naar eigen smaak op te fleuren.

In totaal zijn achttien interieurconfiguraties mogelijk. Daarnaast is de ambianceverlichting bij de deurpanelen, het voetendeel en de zwevende middenconsole in acht kleuren in te stellen, afhankelijk van de MULTI-SENSE instellingen.

Zoals meerdere modellen van Renault zal de nieuwe Captur ook verschijnen in de INITIALE PARIS uitvoering waarbij de elegantie en luxe volledig tot uiting komt. 

De plug-in hybride SUV
Ook wat motoren betreft schuift de in 2019 te verwachte nieuwe Captur hoger in het segment met een breder aanbod van vernieuwde benzinemotoren. Deze motoren leveren meer vermogen – variërend van 100 tot 155 pk en zijn gekoppeld aan een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak of een 7-traps EDC-automaat met dubbele koppeling. Ze zijn voorzien van de nieuwste, geavanceerde technologie om te voldoen aan de strengste emissienormen en staan garant voor optimale efficiency en een geringe uitstoot.

 Vanaf 2020 wordt het 1.0 TCe en 1.3 TCe motoren aanbod uitgebreid met de E-TECH plug-in hybride. Deze aandrijflijn is niet alleen een primeur voor Renault, het is ook uniek in zijn segment.

De plug-in hybrideversie biedt een elektrische topsnelheid van 135 km/u en een actieradius van 45 kilometer bij gecombineerd gebruik. Bij stadsgebruik loopt de actieradius op tot circa 65 kilometer (WLTP-stad) en biedt daarmee een geheel nieuw gebruiksgemak: bij dagelijks gebruik heeft hij geen benzine nodig, terwijl de berijder zich in het weekend of op vakantie geen zorgen hoeft te maken over de actieradius.

De vernieuwde Captur

De nieuwe Captur is niet alleen in esthetisch opzicht veranderd, maar ook doordat hij langer, breder en hoger is geworden is hij letterlijk gegroeid. Door deze transformatie is de Captur tegelijkertijd dus ook een stuk ruimer en praktischer geworden.

Een unieke uitstraling

De  nieuwe Captur verschilt op een aantal verrassende manieren met zijn voorganger. Doordat de bagageruimte is gegroeid tot 536 liter, de laadbodem op twee hoogtes verstelbaar en de achterbank tot 16 centimeter verschuifbaar is biedt dit naast extra ruimte ook fantastisch gebruikersgemak.

Gepersonaliseerd interieur

Dankzij de vele personalisatie mogelijkheden maakt creeërt u een geheel persoonlijk interieur.

De nieuwe CAPTUR: boordevol technologie

De nieuwe Captur is het eerste model van Renault dat beschikt over de nieuwe E-TECH-plug-in hybride aandrijflijn. Met deze motorvariant maakt Renault plug-in hybridetechniek bereikbaar voor een groter publiek. Daarnaast kan het in 2019 ook van binnen niet meer ontbreken aan de nieuwste technologie en hierom beschikt de Captur met een innoverend nieuw multimediasysteem; het Renault EASY LINK systeem.

Voetgangersdetectie

De nieuwe Captur beschikt over een actieve noodremassistentie met detectie van voetgangers en fietsers. Ook kan het de remmen activeren als de bestuurder niet tijdig reageert.

Park assist

Met behulp van meerdere camera's wordt er een 360° beeld gecreeërd dat hulp bij parkeren biedt. 

Veilig achteruitrijden

Het systeem waarschuwt de bestuurder voor gevaarlijke situaties en verhoogt hiermee de veiligheid.

Autonoom rijden

De opmerkelijkste assistent is de Highway en Traffic Jam Companion. Deze assistent zorgt voor aanzienlijk meer comfort en gemoedsrust op snelwegen en in fileverkeer. Het is de eerste stap naar autonoom autorijden en direct leverbaar op de nieuwe Captur.