De vorige maand door Renault onthulde concept car Renault MORPHOZ heeft naast een vernieuwend uiterlijk nog één interessant kenmerk, namelijk dat hij beschikt over twee verschillende standen. Een city- en een travel-modus.  Met deze verschillende mogelijkheden is het voor deze concept-car van Renault mogelijk om tot wel 700 km te rijden op één accu.

De uitschuifbare Renault MORPHOZ

Om deze twee verschillende standen mogelijk te maken is de Renault MORPHOZ uitschuifbaar. Dit houdt in dat de voorkant van de auto verlengd, waardoor het mogelijk is om een extra accu bij te plaatsen. Dit zou het probleem van lange afstanden rijden met een elektrische auto moeten wegnemen. 700 kilometer rijden met een elektrische auto is dan ook op zijn zachts gezegd indrukwekkend te noemen. Normaliter beschikt de Renault MORPHOZ over een 40 kWh batterij, maar op het moment dat je meer afstand wil afleggen is er de mogelijkheid om nog eens 50 kWh toe te voegen. De concept-car wordt op een laadplatform geplaatst waardoor er na het uitschuiven van onderen een extra accu wordt ingezet. Doordat de auto uitschuifbaar is veranderd ook het interieur van de auto, waardoor de “leefruimte” wordt verbeterd.

Wanneer komt de Renault MORPHOZ?

Helaas is het vaak het geval met concept-cars dat ze niet echt op de weg gaan rijden. Ook hierop is de Renault MORPHOZ geen uitzondering. Wel worden de details die teruggezien worden in het ontwerp van de MORPHOZ gebruikt als inspiratie voor toekomstige modellen. Het belang van concept-cars is dan ook om vooruit te denken en een visie te kunnen laten zien waar een merk als Renault naar toe wilt.

Het hybride-offensief van Renault

Naast de Renault MORPHOZ gaat Renault als een speer op het gebied van hybride. Met de E-TECH van de CLIO, CAPTUR en MÉGANE is het al mogelijk om een behoorlijk aantal kilometers puur op elektrische kracht af te leggen.

De elektrische Renault TWINGO Z.E.

De beroemde Renault TWINGO zal eind dit jaar ook in elektrische uitvoering beschikbaar zijn. Naast de CLIO, CAPTUR en MÉGANE voorziet Renault de TWINGO van een accupakket van 22 kWh. Dit model is in staat om bij een 22 kWh-laadpunt in een half uur tot weer 80 kilometer bij te laden. Wanneer de TWINGO Z.E. voor stadsverkeer wordt gebruikt hoeft deze auto, maar één keer worden opgeladen. De TWINGO heeft namelijk een bereik van 180 km met onder andere snelweg verkeer. Wanneer de auto in Eco-modus verkeert zou dat kunnen oplopen naar 215 km (WLTP-norm). Ondanks de toevoeging van de accu is er niks te kosten gegaan van de ruimte voor passagiers en bagage ten opzichte van de benzine varianten. Helaas moeten we nog even wachten voordat deze elektrische TWINGO in de showroom staat. Verwacht wordt dat u hem eind dit jaar bij ons kunt komen bezichtigen.

Bekijk hier een review van de Renault MORPHOZ!