Nieuwe CLIO E-TECH Hybrid

De nieuwe CLIO is nu ook verkrijgbaar in E-TECH Hybrid uitvoering. Dit zorgt voor zuiniger en bewuster rijden, maar doet niks af aan het ongekende rijplezier. Met de CLIO E-TECH kunt u uw alledaagse ritten uitvoeren zonder brandstof te verbruiken en voor de grotere ritten, zoals b.v. tijdens de vakantie, kunt u de benzinemotor aanspreken. De nieuwe CLIO E-TECH biedt in alle veiligheid een spannende belevenis dankzij de combineerde 140 pk. Dankzij de Hybrid-technologie is de CLIO E-TECH in staat zichzelf op te laden tijdens het rijden. Hierdoor verbruikt u tot wel 40% minder brandstof dan bij een reguliere benzinemotor wanneer u op de snelweg of in de stad rijdt. De auto is 100% CLIO met een geweldige actieradius. En dat zonder stekkers! Op de motor na is de E-TECH uitvoering gelijk aan de CLIO in benzine-uitvoering. Kijk op de CLIO modelpagina voor alles m.b.t. het in- en exterieur.

Renault CLIO Hybrid
Renault CLIO Hybrid
Renault CLIO Hybrid
Renault CLIO Hybrid
Renault CLIO Hybrid
Renault CLIO Hybrid
Renault CLIO Hybrid
Renault CLIO Hybrid
Een ruim interieur, prettig afleesbare schermen, optimale veiligheid en ultramoderne rijhulpsystemen. Kies de CLIO Hybrid die het beste bij u past

E-TECH of E-TECH Plug-in?

Renault is altijd pionier geweest op het gebied van elektrisch rijden. Samen met het Renault F1 Team hebben zij het innovatieve en exclusieve E-TECH-technologie ontwikkeld. Met deze technologie, die door 150 patenten is beschermd, bouwden ze twee sterke en zuinige hybride motoren. Dit zijn de verschillen:

  • E-TECH: Een auto met een hybride motor die zichzelf oplaadt tijdens het rijden. Hier komen geen stekkers aan te pas.
  • E-TECH Plug-in: Een auto met een hybride motor (b.v. de CAPTUR Plug-in Hybrid) die u kunt opladen aan netstroom door middel van een stekker.

Hybride: balans tussen rijden op elektriciteit en benzine

E-TECH is de innovatieve en exclusieve technologie van Renault. De technologie wordt beschermd middels 150 patenten, is ontwikkeld in samenwerking met de Renault F1-teams én is gebaseerd op onze expertise op het gebied van elektrisch rijden.

In het E-TECH Hybrid-aandrijfsysteem wordt een benzinemotor gecombineerd met 2 elektrische motoren en een accu. De hybride modellen worden voorzien van een automatische versnellingsbak en zijn efficiënt en effectief op het gebied van energiebeheer. U legt nu nóg grotere afstanden af in de volledig elektrische modus.


Probleemloos elektrisch rijden

Dankzij het volledig elektrisch starten en het energie terugwinsysteem kunt u met de hybride auto's van Renault extra ver rijden in de elektrische modus.

De E-TECH-technologie zorgt ervoor dat het accelereren een kick geeft en maakt het uitvoeren van manoeuvres enorm eenvoudig. Zo profiteert u van heerlijk comfort en een goede handelbaarheid.

Onze hybride auto's worden voorzien van een automatische versnellingsbak die ook zelf schakelt tussen de benzine- en de elektrische motoren. Zo kunt u zich beter op de weg richten.


Zelf slim overschakelen

Met de schakelaar kan de bestuurder wisselen tussen hybride en elektrisch rijden, mits de accu voldoende is opgeladen.

De automatische versnellingsbak in de hybride auto's schakelt soepel. Hij schakelt tussen de hybride en elektrische modus op basis van 2 factoren:

  • het indrukken van het gaspedaal
  • het laadniveau van de accu

De auto wordt automatisch in de elektrische modus gestart en blijft in deze modus staan tot er een snelheid van tussen de 70 km/u en 130 km/u is bereikt. Als er extra vermogen nodig is of als de accu niet voldoende is opgeladen, activeert de auto de benzinemotor.

*Let op: voertuigen van Renault kunnen momenteel alleen worden aangeboden tegen een niet vaste prijs. Gezien de huidige en toekomstige marktomstandigheden is het mogelijk dat de fabrikant de prijs van het voertuig na het sluiten van de koopovereenkomst moet verhogen. Wanneer deze situatie zich voordoet zullen wij u daarvan direct op de hoogte brengen. Vanaf dat moment heeft u als consument tien dagen de tijd om de koopovereenkomst kosteloos te annuleren.