Mocht u nog twijfelen over elektrisch rijden in b.v. de nieuwe Renault ZOE of de 100% elektrische TWINGO, dan is nu het moment om te beslissen. Aantrekkelijker wordt het namelijk niet! Vanaf 1 juni kunt u als consument in totaal van € 6.500,- subsidie profiteren als u een nieuwe elektrische Renault ZOE koopt. Dit bedrag bestaat uit € 4.000,- overheidssubsidie met daar overheen € 2.500,- Renault subsidie. Lees hieronder alles over hoe u aanspraak kunt maken op het totale bedrag. Bekijk hier onze actuele voorraad elektrische auto's

Belangrijke wijziging m.b.t. subsidie bij koop of Private Lease

Het jaarbudget 2020 voor de subsidie op nieuwe elektrische auto’s is overtekend. Tot dusver werden alle subsidieaanvragen voor nieuwe auto’s doorgeschoven naar 2021. Op 30 oktober wordt de regeling aangepast. Lees hier alle details m.b.t. de wijzigingen.

Renault subsidie

De Renault Subsidie is een bedrag van € 2.500,- die u ontvangt bij aanschaf van een nieuwe elektrische Renault en een extra voordeel bij installatie van een Wallbox. Bent u een consument? Dan ontvangt u de Renault Subsidie bovenop de subsidieregeling vanuit de overheid!

Als consument kunt u al vanaf € 31.090,- (incl. Renault subsidie, excl. Rijkssubsidie) een Renault ZOE R110 Life met batterijkoop aanschaffen. Kiest u voor batterijhuur en maakt u aanspraak op de subsidie vanuit de overheid en de Renault Subsidie, dan kunt u zelfs al instappen vanaf € 22.890,- (incl. Renault subsudie, excl. Rijkssubsidie). Deze nieuwprijs is ongekend laag voor een elektrische auto in het B-segment, die is voorzien van een complete standaarduitrusting en standaard DC-lader.

Heeft u een eenmanszaak, dan kunt u geen gebruik maken van de overheidssubsidie. De € 2.500,- Renault Subsidie blijft wel van kracht.

Overheidssubsidie

Overheidssubsidie koop of Private Lease

Nieuwe elektrische auto

De overheidssubsidie voor een nieuwe elektrische personenauto is € 4.000,-. De subsidie wordt uitbetaald door de overheid als de auto is geleverd en het kenteken op naam van de subsidieontvanger staat. De gekochte elektrische personenauto moet 3 jaar onafgebroken op naam van de subsidieontvanger blijven staan, anders moet de ontvangen subsidie naar rato worden terugbetaald.

Tweedehands elektrische auto

De overheidssubsidie op een tweedehands elektrische auto is € 2.000,-. Bij aanschaf van een gebruikte Renault ZOE met batterijhuur profiteert u van de garantievoorwaarden en de garantie op de prestaties van de batterij gedurende de hele looptijd van het batterijhuurcontract.

Private leasen elektrische auto

In geval van Private Lease wordt het subsidiebedrag verdeeld over een termijn van 48 maanden. De subsidie voor een nieuwe elektrische personenauto is € 83,33 per maand.

Bij Private Lease moet de elektrische auto 4 jaar onafgebroken op naam van de subsidieontvanger te blijven staan, anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie. De leaseovereenkomst moet worden afgesloten met een leasemaatschappij die het Keurmerk Private Lease voert. Er worden door de overheid geen voorschotten uitbetaald op de maandbedragen.

De subsidie wordt rechtstreeks door de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) aan u uitgekeerd en gaat buiten de leasemaatschappij om. De werkelijke termijnbedragen worden door u aan het leasemaatschappij betaald.

De verwachting is dat het mee private leasen van een laadpaal bij de meeste leasemaatschappijen niet mogelijk is.

De subsidieregeling

De subsidieregeling is van toepassing op:

 • Een nieuwe of gebruikte elektrische auto, met een oorspronkelijke catalogusprijs die niet lager is dan € 12.000,- en niet hoger dan € 45.000,-
 • Auto’s met een minimale actieradius van 120 km WLTP

Deze subsidieregeling is alleen van toepassing op volledige elektrische auto’s en niet op Plug-in hybride auto’s.

Belangrijke wijziging in subsidieregeling

Net als bij andere subsidieregelingen heeft ook deze regeling een budget. Het jaarbudget 2020 voor de subsidie op nieuwe elektrische auto’s is overtekend. Tot dusver werden alle subsidieaanvragen voor nieuwe auto’s doorgeschoven naar 2021. Op 30 oktober wordt de regeling aangepast. Lees hier alle details m.b.t. de wijzigingen.

Voor het invullen van de aanvraag heeft u het volgende nodig:

 • DigiD
 • Naam, adres, woonplaats
 • IBAN-nummer
 • E-mailadres
 • Datum van uw koopovereenkomst
 • Naam van autobedrijf (in het geval van een gebruikte auto)
 • Merk en type auto
 • Catalogusprijs
 • Kenteken (dit kan tot maximaal 18 maanden bij een nieuwe en tot maximaal 6 maanden voor een gebruikte auto worden doorgegeven.

Voorwaarden subsidieaanvraag

Aan de subsidieregeling zijn een aantal voorwaarden verbonden die uitgebreid worden toegelicht op de website van de RVO.

 • De particuliere eigenaar dient zelf de subsidie aan te vragen. De subsidie is niet overdraagbaar op een andere persoon.
 • De aanvraag kan pas worden ingediend als de koopovereenkomst is gesloten. Zonder koopovereenkomst is subsidieaanvraag niet mogelijk.
 • Aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.
 • De aanvraag dient binnen 60 dagen na de datum van ondertekening van de koopovereenkomst te worden ingediend. De datum van de ondertekening van de koop- of Private Leaseovereenkomst is bepalend voor het kunnen aanvragen van subsidie.
 • Alleen overeenkomsten gesloten met een datum op of na 4 juni 2020 komen in aanmerking voor subsidie.

Disclaimer subsidie

Voor de Renault ZOE ontvangt de particuliere klant van 1 september 2020 t/m 4 januari 2021 een extra voordeel genaamd “Renault Subsidie” van € 2.500 incl. btw bij aankoop van de nieuwe Renault ZOE met een uiterste registratiedatum van 30 april 2021. Kijk voor de voorwaarden en alle info over de wallbox-actie op renault.nl. Vraag Terwolde Renault voor meer informatie. Bepalend voor deelname aan de actie is de datum waarop de order bij Renault Nederland binnenkomt. Indien de Renault personenauto na de uiterste registratie datum wordt geregistreerd, dan kan de klant geen aanspraak meer maken op het commercieel aanbod. 3. Voor nieuwe elektrische auto’s is al meer overheidssubsidie aangevraagd dan het jaarbudget 2020. Dient u een aanvraag in dan wordt deze behandeld in 2021. Raadpleeg www.rvo.nl/sepp voor door de overheid gestelde voorwaarden aan deze regeling.