Waarom zou ik elektrisch gaan rijden? Eén reden om over te stappen op elektrisch rijden zou de CO2 uitstoot kunnen zijn. Bij elektrisch rijden is deze namelijk nul. Dus hoe meer mensen overstappen hoe meer de uitstoot verminderd. Een andere reden kan de eigen portemonnee zijn. Ondanks de hogere aanschafkosten bespaart u met elektrisch rijden geld op andere vlakken. Zo zijn de kosten per kilometer lager dan bij een auto op fossiele brandstoffen en zijn de onderhoudskosten lager.

Overstappen op elektrisch rijden is niet alleen aantrekkelijk voor zakelijke rijders die van een bijtellingsvoordeel genieten. Als particuliere rijder betaalt u geen wegenbelasting en BPM en tankt uw auto bij een publiek oplaadpunt een stuk goedkoper dan een brandstofauto. Wilt u zakelijk elektrisch gaan rijden? Dan profiteert u van slechts 8% bijtelling. Veel voordeel ten opzichte van een auto op fossiele brandstoffen dus.

Zorg altijd voor de juiste informatie

Laadtijd, duurzaamheid, actieradius… het hangt allemaal af van veel verschillende factoren. Wilt u een elektrische auto aanschaffen, dan is het goed om alle feiten van uw keuzemodel te kennen. Vraag daarom altijd een specialist om de informatie te geven die u nodig heeft voor uw optimale rijcomfort. Natuurlijk staan wij voor u klaar met de informatie en het vrijblijvende advies voor uw elektrische auto. Bekijk hier de range met elektrische Renault modellen. Wilt u liever een gebruikte elektrische auto, bekijk onze voorraad.

Neem gerust contact met ons op voor informatie en vrijblijvend advies.

Elektrische Renault modellen 2020

Renault komt in 2020 met de Clio E-Tech 140 en de nieuwe Renault CAPTUR E-Tech Plug-in 160. Het betreft hier een 'full hybrid’ versie van de CLIO en een plug-in hybrideversie van de CAPTUR. In de toekomst zal Renault het assortiment voor geëlektrificeerde modellen nog meer uitbreiden met onder andere de Renault MEGANE E-Tech Plug-in. Daarnaast wordt in de laatste maand van dit jaar de 100% elektrscihe TWINGO verwacht.

De EV-expertise van Renault

Renault is een voorloper op het gebied van elektrische mobiliteit. Al meer dan 11 jaar heeft Renault ervaring opgebouwd op het gebied van elektrisch rijden. Deze jarenlange ervaring heeft geleid tot steeds dynamischere en efficiëntere hybride aandrijflijnen. De E-Tech motoren zijn geheel nieuwe ontwikkeld. Dit heeft geresulteerd en de volgende grote voordelen:

  • Altijd een puur elektrische start.
  • Rijplezier onder alle omstandigheden.
  • Uitstekende efficiency dankzij de innovatieve transmissie met diverse rijmodi, regeneratief remmen, een hoge oplaadcapaciteit, allemaal dankzij de ervaring die Renault heeft opgedaan in de Formule 1 en met elektrische voertuigen.

Innovatieve Technologie

De hybride aandrijflijn van Renault is modulair en beschikbaar als zelfladende E- Tech ‘full hybrid’ en oplaadbare plug-in hybride in de vorm van de E-Tech Plug-in. Het nieuwe, modulaire voertuigplatform CMF-B is zodanig ontworpen dat beide geëlektrificeerde aandrijflijnen daarin gemakkelijk zijn te integreren. De Technologie is compact en past eenvoudig in de motorruimte van een compacte auto zoals de CLIO.

Groupe Renault streeft naar duurzame mobiliteit voor iedereen, nu en in de toekomst. Met de komst van de nieuwe E-Tech aandrijftechniek zet Renault een belangrijke stap om dit streven te realiseren. Tot 2022 is Groupe Renault van plan om acht volledig elektrische modellen te ontwikkelen en nog eens twaalf geëlektrificeerde modellen (hybride en plug-in hybride). De Renault CLIO E-Tech en de CAPTUR E-Tech Plug-in zijn vanaf het begin van de zomer bij Terwolde Renault te bezichtigen. Lees hier meer over E-Tech Hybride.