Dacia MediaNav | Terwolde Dacia

Vanaf nu is navigatie ook verkrijgbaar bij Dacia met MediaNav: een compleet multimediasysteem dat eenvoud en uiteenlopende functies biedt voor een uitstekende prijs.

Met MediaNav kunt u de zes functies in het menu meteen via het 7-inch’ (18 cm) touchscreen bedienen: radio, media, telefoon, kaart, navigatie en instellingen

Bel handsfree en luister via audiostreaming naar uw eigen muziek dankzij de Bluetooth®-aansluiting van MediaNav. U kunt uw mp3-speler aansluiten via de USB-/jack-aansluitingen in het front van de radio.  

MediaNav biedt betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige navigatie dankzij internationaal erkende partners: NAVTEQ (wereldwijd toonaangevend leverancier van digitale cartografische gegevens), Nav N Go (belangrijke speler in de markt voor gps-navigatiesoftware) en LG (een van de wereldspelers op het gebied van elektronische systemen, informatie en telecommunicatie). 

 

RADIO

Uw favoriete radiostations in beeld

Met MediaNav vindt u in een handomdraai uw favoriete radiostations via het touchscreen of via stuurwielbediening. U kunt de stations zoeken op alfabetische volgorde of op frequentie.

 

Sla tot maximaal 24 stations op

Met twee keer klikken kunt u maar liefst 24 radiozenders opslaan (12 FM-stations en 12 AM-stations). 

MediaNav geeft informatie weer over het muzieknummer waar u naar luistert, zoals de titel, de naam van de artiest enz. Deze informatie wordt meegezonden door de radiozender.

 

Stel uw radio in

Comfortabel reizen: MediaNav vindt automatische uw zender als de frequentie hiervan tijdens het reizen verandert. Bovendien ontvangt u via het RDS-systeem regelmatig verkeersmeldingen en andere waarschuwingen. Zo komt u onderweg nooit voor verrassingen te staan.

MEDIA

Luisteren via audiostreaming

Met MediaNav kunt u dankzij Bluetooth® uw muziek via audiostreaming beluisteren via de luidsprekers van uw auto. Informatie over het muzieknummer, zoals de titel en de naam van de artiest, worden op het MediaNav-scherm getoond.

 

Eenvoudige bediening

Via het touchscreen of via stuurwielbediening gaat u heel gemakkelijk van het ene nummer naar het andere. U kunt uw muziek in normale of in willekeurige volgorde beluisteren en ook één of meer nummers laten herhalen.

 

Opladen draagbare apparaten

Als u uw iPod of smartphone aansluit op de USB- of jack-uitgang in het front van de radio, wordt deze niet alleen opgeladen maar kunt u deze ook nog eens heel eenvoudig bedienen. Zodra u uw apparaat op de USB-poort aansluit, wordt dit automatisch herkend door MediaNav en wordt zelfs de albumhoes weergegeven.

TELEFOON

Handsfree bellen

Dankzij de Bluetooth®-technologie kunt u met MediaNavhandsfree bellen. Ook zorgt dit systeem voor synchronisatie van het adresboek en de oproepgeschiedenis.

 

Maak gebruik van het adresboek op uw telefoon

Nadat u uw telefoon heeft aangesloten, zorgt de Bluetooth®-technologie ervoor dat alle nummers van uw adresboek worden overgezet naar het adresboek van het MediaNav-systeem. Vervolgens vindt u uw contacten heel gemakkelijk terug, door te scrollen door de lijst met contacten of door te zoeken op naam.

U kunt iemand bellen door het nummer handmatig in te toetsen of door een nummer uit de lijst met contacten of de oproepgeschiedenis te kiezen.

 

Herkenning van uw contacten

Als er een oproep binnenkomt, geeft het welkomstscherm alle beschikbare informatie over de beller weer: de naam (als het nummer voorkomt in het adresboek) en het telefoonnummer.

NAVIGATIE

Kies voor eenvoud

Met MediaNav kunt u kiezen tussen de kaartmodus en de navigatiemodus.
In de kaartmodus worden bezienswaardigheden en favoriete plaatsen in de omgeving weergegeven, evenals de geldende snelheidsbeperkingen, zonder dat er een bestemming is bepaald.

In de navigatiemodus wordt de te volgen route weergegeven om de ingevoerde bestemming te bereiken (ingevoerd adres, POI, voorgaande bestemmingen, punten op een kaart, gps-coördinaten, favoriete plaatsen). Bovendien kunt u gesproken aanwijzingen voor de routenavigatie inschakelen.

 

Kies tussen 2D en 3D-birdview

U kunt op elk gewenst moment met een simpele tik op het scherm tussen 2D-beeld en 3D-birdview wisselen, de gesproken routebeschrijving inschakelen, zoom weergeven enz. 

MediaNav geeft alternatieve routes weer (korter, sneller, zuiniger). 

INSTELLINGEN

Stel het volume in

Via de knop Instellingen kunt u MediaNav heel snel en eenvoudig instellen.

U kunt zelf de balans van het geluid regelen: voorin, achterin of gewoon centraal. De bassen, middentonen en hoge tonen zijn naar eigen smaak via de intuïtieve interface in te stellen.

 

1, 2, 3 aankoppelen

Via Bluetooth® kunt u in een paar stappen uw telefoon of mp3-speler aankoppelen.