Showroom Terwolde Hoogeveen

Wie zijn wij

Terwolde is opgericht in 2009 en op het moment gevestigd in Assen, Delfzijl, Emmeloord, Emmen, Groningen, Hoogeveen, Raalte en Zwolle. Wij verkopen het volledige gamma nieuwe Renault, Dacia, Nissan en Mitsubishi modellen. Naast particuliere verkoop zijn wij in Groningen en Zwolle voorzien van een professionele PRO+ bedrijfswagens afdeling geschikt voor klein- en middenkader bedrijven. Ook hebben wij altijd minimaal 300 TOP occasions voor u op voorraad in verschillende prijscategorieën en merken.

Terwolde Nissan

Sinds 1 februari 2023 zijn de vestigingen van Terwolde Emmen en Groningen officieel Nissan dealer. Naast de verkoop van de gehele range Nissan modellen kunt u op beide vestigingen terecht voor APK, onderhoud en schadeherstel aan uw Nissan.

Terwolde Mitsubishi

Sinds april 2023 is Terwolde Mitsubishi dealer voor de vestiging Emmen. Per 1 juli zal ook de vestiging in Groningen starten met het Mitsubishi dealerschap.

Terwolde beschikt over een uitgebreide aftersales afdeling voor onderhoud en schadeherstel. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor losse onderdelenverkoop. Een autotechnicus bij Terwolde wordt voortdurend geschoold en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen zijn vakgebied.

Vertrouwen

Betrokkenheid en vertrouwen zijn belangrijk voor Terwolde. Dit geldt voor zowel de onderlinge samenwerking- als in de communicatie naar u als klant. Dat een afspraak een afspraak is vinden we vanzelfsprekend. Prijzen worden vooraf gecommuniceerd en wij houden ons hieraan. Met z’n allen zijn wij trots op ons bedrijf en werken wij hard samen naar een nog beter resultaat.

Missie en visie

Terwolde is een relatief jong bedrijf. Gestart in de crisis, voelen wij een nauwe verbondenheid tussen medewerkers en zijn wij trots op onze loyale klantenkring. Wij hebben de ambitie om gezien te worden als een betrouwbare, kwalitatieve en vernieuwende dealer. Om dit te bereiken werken wij hard aan een goede basis: een hoge medewerkerstevredenheid. Wij zijn er van overtuigd dat dit resulteert in een hoge klantentevredenheid.

Overname Renault dealer Oving

Op 1 januari 2021 is autodealer Oving, met vestigingen in Emmeloord, Hattem, Raalte en Zwolle, onderdeel geworden van Terwolde Holding BV. De oorsprong van Autobedrijf Oving ligt in het begin van de jaren ’60, waar de grondlegger van het bedrijf als dealer van het merk Simca in Zwolle begon. Halverwege de jaren ’70 stroomde Dhr. A. Oving in, om vervolgens het bedrijf over te nemen. Pas in 1982 verscheen de naam Oving op de gevel, op het moment dat het dealerschap van Renault voor de regio Zwolle vrijkwam en de stap van Simca (inmiddels Talbot) naar Renault een passende keuze bleek.

Als Renault dealer ontwikkelde autobedrijf Oving zich als een sterke regionale speler. Het verzorgingsgebied van Oving sluit direct aan op het gebied van Terwolde. Vanaf 1 januari 2022 opereren beide partijen onder de naam Terwolde.

Emil Frey Nederland

Terwolde Renault is sinds 1 juni 2017 onderdeel van de Zwitserse Emil Frey Group. Emil Frey Nederland NV is één van de grootste automotive retailorganisaties van Nederland en vertegenwoordigt in Nederland 17 verschillende automerken. De officiële merkdealers van Emil Frey Nederland zijn: Nefkens Peugeot/Citroën/DS/Opel, Ekris BMW/MINI, Pouw Volkswagen/Volkswagen Bedrijfswagens/Audi/Seat/Skoda, de Bois Honda, Terwolde Renault/Dacia, ABD Renault/Dacia/Nissan en Hyundai Wittenberg. Naast deze dealerbedrijven maken ook MKB Lease, Emil Frey Schadeservice, Elgersma (Automotive Supplies) en Emil Frey Car Trading (export) deel uit van Emil Frey Nederland. Emil Frey is onderdeel van de Zwitserse Emil Frey Group.

Emil Frey Nederland NV is een dochteronderneming van de Zwitserse Emil Frey Groep. Emil Frey, een in 1924 opgericht familiebedrijf, is mede door de overname van PGA uitgegroeid tot een van de grootste automotive ondernemingen in Europa.