Stadslogistiek Zwolle

E-bestelbus probeeractie

Probeer gratis een e-bestelbus!

Gebruik je als ondernemer nu een diesel- of benzinebestelbus in Zwolle? Ben je op zoek naar een (elektrisch) alternatief? Als Zwolse ondernemer in de binnenstad mag je nu gratis een elektrische bestelbus uitproberen. Je ontvangt bovendien een financiële bijdrage als je de e-bestelbus aanschaft of leaset.

Emissievrije zone voor stadslogistiek

De Zwolse binnenstad is vanaf 2025 (met een overgangsregeling) een emissievrije zone voor stadslogistiek. Vanaf dat moment kan alleen bestel-, vracht- en bouwverkeer zonder CO2 uitstoot het gebied binnen de stadsgrachten bevoorraden.

Ons doel: Een schone en aantrekkelijke binnenstad waar leefklimaat en bereikbaarheid hand in hand gaan.

Voordelen van een e-bestelbus

Of het nu gaat om bevoorrading, bezorging of verspreiding van goederen tussen locaties, een e-bestelbus kan hierbij een slimme keuze zijn. De e-bestelbus is:

  • Flexibel: je mag zonder problemen door milieuzones en emissievrije zones rijden
  • Duurzaam: geen CO2-uitstoot én je rijdt zuiniger
  • Financieel aantrekkelijk: je hebt minder onderhoudskosten, lage oplaadkosten én fiscaal voordeel bij aanschaf of lease
  • Positief imago: je bent duurzaam bezig, denkt aan het milieu en daardoor aantrekkelijk voor je klanten

​Hoe werkt het?

Interesse? Neem dan snel contact op met een van de deelnemende Zwolse autodealers. Zij helpen je graag om jouw gratis probeerperiode vast te leggen. Na de probeerperiode zullen zij je een aanbod doen. Wanneer je besluit om een e-bestelbus aan te schaffen of te leasen, dan kun je via de website van RVO eenvoudig jouw SEBA en MIA\Vamil subsidies aanvragen. Heb je geen behoefte aan een probeerperiode en wil je de bestelbus meteen aanschaffen? Uiteraard geen probleem. Dan kan je meteen jouw subsidies aanvragen!

Rekenvoorbeeld

Aanschaf e-bestelbus € 50.000
Bruto voordeel MIA (27% van aanschafprijs) € 13.500
Netto voordeel MIA € 3.375
Voordeel SEBA (10% van aanschafprijs) € 5.000
Fiscaal voordeel € 8.375

*aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend

Alle informatie op een rij

Heb je interesse, maar wil je meer weten? Veel informatie hebben we voor jou op een overzichtelijke website verzameld. Daarnaast vind je er een menukaart met andere acties, tips en voorbeelden hoe je je logistiek op een duurzame en schone manier kan vormgeven! Kijk snel op jouwstukjezwolle.nl/zero38.

Ontdek elektrisch rijden bij Terwolde

Terwolde is officiële dealer van Renault en Dacia. Renault heeft ruim 12 jaar expertise en daarmee een sterke positie veroverd als pionier en Europees leider op het gebied van elektrisch rijden. In de laatste jaren is de vraag naar elektrische voertuigen enorm gegroeid. Ook het aanbod is sterk toegenomen. Maar hoe maakt u de juiste keuze bij het aanschaffen van een elektrische auto en hoe gaat het in zijn werking als u de auto wilt opladen? Terwolde heeft alle kennis in huis om deze vragen te beantwoorden.

Maak kennis met onze elektrische modellen


Dacia Spring (CARGO)

Actieradius: 305km WLTP-stadscyclus

Deze stadsauto heeft alle favoriete kenmerken van Dacia: een sterke basis, comfortabel en betaalbaar. Ook is de Dacia Spring verkrijgbaar als cargo, de ideale bezorgauto in de stad!


Renault ZOE (CARGO)

Actieradius: 395km WLTP

De Renault ZOE heeft een grote actieradius tot 395 km WLTP. Je kunt dus gerust de hele week rijden als je de batterij volledig hebt opgeladen. Bovendien ook verkrijgbaar als cargo.Renault Kangoo Electric

Actieradius: 295km WLTP

De 100% elektrische bestelwagen biedt een laadvolume tot 4,9 m3, een laadvermogen tot 800 kg en maar liefst 1.500 kg geremd trekvermogen.​


Renault Trafic Electric

Wordt verwacht (medio 2023)

Vanaf medio 2023 verwachten wij de Renault Trafic ook als 100% elektrisch. De Trafic is modulair en kan naar wens worden aangepast met behulp van een uitgebreide reeks opties, accessoires en ombouwmogelijkheden.


Renault Master Electric

Actieradius: 244km WLTP-stadscyclus

De Master E-Tech electric geeft uw ritten een boost. Ontwerp, technologie en comfort van deze elektrische bestelbus zijn uitermate geschikt voor leveringen in de stad en in woonwijken en zorgen ervoor dat u efficiënter uw werk doet.​


Renault Master Hydrogen

Actieradius: 500km WLTP

Bedrijfswagens worden zo intensief gebruikt, dat 100% elektrisch rijden soms geen optie is. De batterijcapaciteit is nu eenmaal gelimiteerd. Een waterstofbrandstofcel lost dit probleem op, en laat u uitstootvrij rijden zonder limiet.

Terwolde ontzorgt u graag in het regelen van een laadvoorziening!

Laad uw nieuwe elektrische auto op via uw eigen laadpunt. Zo hoeft u niet meer te zoeken naar een parkeerplaats met laadmogelijkheid rondom uw huis/pand en heeft u altijd plek. Bovendien is laden via uw eigen laadpaal de goedkoopste manier van laden. Met onze laadpas kunt u ook op meer dan 200.000 andere laadpunten in Europa terecht! De scherp geprijsde laadoplossing van Terwolde is een investering voor de langere termijn. Het is een eenmalige aanschaf waarmee u jarenlang uw elektrische auto kunt opladen. Klik hier voor informatie over de Terwolde laadoplossing.